بهمنظور معاينه كامل مصدوم، رسيدن به تشخيص صحيح يا درمان، ممكن است مجبور باشيد تعدادي از لباسهاي وي را درآوريد. اين كار را بايد با حداقل مزاحمت براي مصدوم و در صورت امكان، با رضايت وي انجام دهيد. تا حد امكان كمترين تعداد لباسها را خارج كنيد و به آنها آسيب وارد نكنيد مگر آنكه كاملاً ضرورت داشته باشد. اگر مجبور هستيد كه لباس مصدوم را پاره كنيد، سعي كنيد اين كار را در امتداد درز شلوار يا آستين انجام دهيد. سعي كنيد حريم شخصي مصدوم را به هم نزنيد و از مواجهه او با سرما جلوگيري كنيد. اگر خارج كردن لباسها، درد و ناراحتي مصدوم را بيشتر ميكند، اين كار را متوقف كنيد.
خارج كردن لباسها در آسيب نيمه پاييني بدن
1) مچ پا را نگه داشته، كفش را با دقت بيرون آوريد. براي خارج كردن چكمههاي بلند، ممكن است مجبور باشيد با يك چاقو، چكمه را در امتداد درز پشتي آن بشكافيد خارج كردن لباسها در آسيب نيمه پاييني بدن
2) جورابها را به ملايمت بيرون بكشيد. اگر انجام اين كار مقدور نيست، جوراب را از روي ساق بالا بياوريد و با قيچي آن را ببريد.
3) پاچه شلوار را به آرامي بالا بكشيد تا ساق و زانو معلوم شوند. براي درآوردن شلوار يا ديدن ران، شلوار را از كمر پايين بكشيد.
خارج كردن لباسها در آسيب نيمه بالايي بدن
1) هرگونه دكمه يا زيپ موجود در لباس را باز كنيد. با ملايمت لباس را از كنار شانه مصدوم خارج كنيد.
2) اندام سمت آسيب نديده را از آستين خارج كنيد. لباس را به دور سمت آسيب ديده بكشيد.
3) اندام آسيب ديده را تا حد امكان، ثابت نگه داريد و خروج لباس را تسهيل كنيد.
موارد خاص
پوليور و پيراهن پشمي در مورد لباسهايي كه دكمه يا زيپ ندارند، ابتدا اندام سمت آسيبنديده را از آستين خارج كنيد. سپس، لباس را تا كرده، آن را از بالاي سر بيرون بكشيد. نهايتاً، آستين ديگر لباس را درآوريد و دقت كنيد كه به اندام آسيب وارد نكنيد.
منبع:سایت سازمان امداد و نجات
برچسبها: